Rethymnon, Kreta, Grekland
Search
× Search


 
Rethymnon, Kreta, Grekland


Rethymnon, Kreta, Grekland

Objekt nr: GN03010

Land: Grekland
Område: Kreta

Ort: Rethymnon
Typ av fastighet:
  • Lägenhet,

Pris: 150 000 €
Antal sovrum:
  • 1,
  • 2,


Lägenheter i centrum och med gångavstånd till Rethymnon-stranden. 

Detta är en unik möjlighet för de som är intresserade av att köpa en fastighet i centrum av Rethymnon och ändå en kort promenad till den långa, fina stranden. 

 

Fastigheten ligger bara ett stenkast från småbåtshamnen och den långa, gyllene stranden. Sandstranden i staden Rethymno, ligger bara 500 meter öster om stadens centrum, är en härlig strand med gyllene sand och kristallklart grunt vatten, mycket välorganiserat och nära alla stadens bekvämligheter. Längs stranden går stadens strandväg, Eleftheriou Venizelou Str. Som också är perfekt för kvällspromenader.

 

Detta är en av få byggnader i centrum som erbjuder en privat, avskild trädgård på 145 kvm, som kommer att ha blomsterbäddar och träd. Med tanke på att det kommer att vara väl upplyst och ljus runt träden, kommer det också att vara en idealisk plats att koppla av på kvällen. 

 

Byggnaden har renoverats med de finaste materialen och med stor känsla för estetik. Dessutom har den dekorativ gips runt alla yttre fönster- och dörrkarmar, moderna högkvalitativa räcken på balkonger och terrasser och fönster och dörrar av hög standard i aluminium. 

 

Det finns en hiss i byggnaden med full åtkomst, från källaren till översta våningen. Varje lägenhet har ett privat förråd i källaren, som inkluderar möjlighet för en tvättmaskin. Det finnas en gemensam tvättstuga i källaren med tvättmaskin och torktumlare. 

 

Dessa lägenheter är inte bara idealiska för personligt bruk utan också en utmärkt investeringsmöjlighet med stor uthyrningspotential. 

 

Eftersom de ligger i stadens centrum, men bara en kort promenad från den långa sandstranden, är deras potential obegränsad.

 

Under sommarmånaderna går det färjor från och till Aten, Mykonos, Naxos, Santorini och Milos.

 

Avstånd 

Till flygplatsen: 67 km 

Till staden: 0,005 km 

Till havet: 0,05 km

 

GN03010 Rethymnon, Kreta, Grekland

Lägenhet 1: 2 sov, 1 bad, yta 71 kvm, förråd 9,4 kvm, pris 250 000 €

Lägenhet 2: 2 sov, 1 bad, yta 59 kvm, förråd 4,8 kvm, pris 230 000 €

Lägenhet 3: 3 sov, 1 bad, yta 73 kvm, förråd 7,1kvm, terrass 20 kvm,  pris 250 000 €

Lägenhet 4: 1 sov, 1 bad, yta 49 kvm, förråd 5,9 kvm, terrass 17 kvm, pris 190 000 €

Lägenhet 5: 3 sov, 1 bad, yta 73 kvm, förråd 8,2 kvm, pris 230 000 €
Lägenhet 6: 1 sov, 1 bad, yta 49 kvm, förråd 6,8 kvm, pris 150 000 €
Lägenhet 7: 1 sov, 1 bad, yta 37 kvm, förråd 7,3 kvm, takterrass 37 kvm, pris 230 000 €

Lägenhet 8: 1 sov, 1 bad, yta 34 kvm, förråd 45,9 kvm, terrass 19 kvm, takterrass 37 kvm, pris 190 000 €

Tillträde: 3 månader efter kontrakt

 

Rethymnon

Rethymnon är Kretas tredje största stad med 30 000 invånare men stämningen är trots detta förhållandevis avslappnad och tempot är lugnt. Här kan du kombinera storstadsshopping och nöjen med sol och bad, stranden startar inne i själva stadskärnan och är över 10 km lång. Rethymnon har Kretas kanske vackraste hamn och många fina forntidslämningar att upptäcka.

I den trevliga hamnen kan du verkligen komma nära inpå historiens vingslag. I de små gamla byggnaderna finner du ett antal kaféer och restauranger. Hamnen har anor tillbaka till 1200-talet då den anlades av venetianerna.

 

Staden Rethymno är en plats av kontraster, som ståtar med en lång och märklig historia samt orörda platser av naturlig skönhet och levande traditioner.

 

Rethymnons gamla stad

Den gamla stadskärnan har många medeltidsbyggnader med breda stentrappor och stora valv. Rimondi-fontänen som byggdes år 1626 för att förse staden med dricksvatten ligger precis på torget i den gamla stadsdelen. Här hittar du också flera kyrkor och moskéer sida vid sida. På en kulle bakom hamnen ligger Fortezza-slottet som ursprungligen byggdes för att beskydda staden mot angrepp från pirater. I stadsdelens smala gränder och i hela hamnområdet finns många kaféer, musikbarer och trevliga matserveringar där det är full rulle långt in på natten.

Rethymnons gamla stad är en blandning mellan turkisk, venetiansk och grekisk arkitektur och historia. Ett besök i gamla stadsdelen Fortezzan med sitt fort från 1500-talet är ett måste. Här hittar man också Rethymnons hisoriska museum med fina föremål från olika tidsepoker. 

I de smala gatorna och gränderna ligger charmiga hus byggda i venetiansk, turkisk och grekisk stil. I den venetianska stadsdelen kan man uppleva den venetianska adelns eleganta riddarhus, Loggian, och inte långt därifrån Rimondi Fontänen från 1626. Den turkiska moskén, Nerantzes, som ibland har öppet i samband med konserter, är också värd ett besök.

 

Kretas vackraste hamn

Rethymnons lilla fiskehamn är som en teaterkuliss från en Medelhavsopera, både till form och utseende. Den har bevarat sin charm och skönhet alltsedan den anlades av venetianarna på 1200-talet. Åldriga husfasader speglar sig i hamnbassängens lugna vatten där färggranna fiskebåtar vilar sida vid sida. Vid sidan om hamnen ligger det imponerande venetianska fortet Fortezza, som nu huserar Rethymnons arkeologiska museum.


Gott om restauranger

Längs hamnkajen trängs café- och restaurangbord med fisknät och korgar. Restaurangutbudet är stort och variationsrikt – här finner du allt från små tavernor till italienska, mexikanska och kinesiska restauranger. Ett par kvarter upp i gamla stans gränder hittar du barer och nattklubbar som öser på till långt fram på småtimmarna.

 

Milslång sandstrand mitt i stan

I Rethymnon börjar sandstranden redan i staden och sträcker sig österut i hela 12 kilometer. 

Den första långa biten är sandstrand med en vacker strandpromenad. Resten av den långa stranden består av områden med fin- och grovkornig sand samt småsten på en del ställen. 

Den första kilometern kantas av en strandpromenad med vajande gröna palmer och massor av uteserveringar. Klockan sex på kvällen fram till ett på natten är strandpromenaden avstängd för bilar. Då är det extra skönt att strosa runt här och kanske slå sig ner med en frappé och låta blicken svepa över havet.

 

Attraktioner och aktiviteter

Den otroligt charmiga gamla stadsdel är i sig själv en stor sevärdhet, där de flesta kan spatsera i timmar och bli betagen av alla smala gränder och arkitekturen.

 

Varje år i början av juli håller man en vin festival i Rethymnons Park, som ligger strax utanför den gamla stadsdelen. Parken är även ett skönt ställe att slappa lite i skuggan av träden.

 

 Kontakta oss

Skriv ut sidan

Dela detta objekt

Antal visningar:1773

Kontakta oss

x
Link Read More

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
och ta del av erbjudanden.

Link Read More

Mötesplats

För bostad, bosättning

och bolag utomlands.

Link Read More

Intresseanmälan

Sänd intresseanmälan
och ange dina önskemål.
AnvändarvillkorSekretesspolicy© 2024 Utland Invest