Välkommen till Utland Invest > Mallorca > INFORMATION > Shopping
Search
× Search
den 21 juli 2024

SHOPPING

Palma är en bra stad för shopping.

Skall du shoppa på Mallorca skall du göra det i Palma. Den stora shoppinggatan är Jaume III, men i kvarteren norr om katedralen finner du också många boutiquer med välkända märken.

Centrala Palma rymmer en mångfald av butiker som gör att det verkligen är roligt att shoppa. Här finns massvis med mysiga smala gränder med många exklusiva boutiquer och privata trendaffärer som gör att utbudet är komplett. Givetvis finns också de stora kedjorna som Loewe, Zara, Massomio Dutti, Mango, Mandarina Duck och H&M representerade.

Varuhus i form av C&A och Corte Ingles bjuder på det mesta och de har även öppet hela dagen. Därför blir de en bra tillflykt under siestan då många butiker stänger.

Man bör inte heller missa att gå på en marknad, på Mallorca pågår nämligen traditionella marknader nästintill dagligen. Det mesta säljs här, byborna både säljer och handlar här. Man kan hitta allt från grönsaker, frukt, husdjur, husgeråd, kläder till skor. De flesta marknader håller endast på fram tills siestan, så det gäller att vara ute i god tid. Den största och mest välkända marknaden är Inca som hålls varje torsdag, men loppmarknaden i Palma är också en favorit hos många.

Shoppinggator

Corté Inglés är ett väldigt känt spanskt varuhus. I Palma finns det två stycken. På Jaume III finner man det lilla, och på Las Avenidas finner man det stora.

Det finns två områden som lämpar sig särskilt väl för shopping. Det ena är på gatorna runt om det största El Corté Inglés, i närheten av Plaza de España. Här har det kommit mängder med nya affärer vilket har gjort att hela området har blivit ett populärt shoppingstråk. Framför allt finns här dammode.

Det andra är området bredvid den gamla stadskärnan, vid det lilla Corte Inglés på gatan Jaume III. Denna gata är den bästa shoppinggatan för dig som är ute efter märkeskläder.

Fortsätter du att promenera längst Jaume III kommer du fram till Placa Rei Joan Carlos I. Här finns mängder av gågator fulla av bra shopping. På de breda avenyerna runt Plaza de España finner du allt från lokala kuriosabutiker till specialaffärer.

Det finns en hel del butiker på den lite större gatan Conquistador som sträcker sig upp från Placa de la Reina, upp mot Placa Major. Vid torget Placa Cort, beläget mycket nära Conquistador, och gatorna runtomkring finns gott om butiker. Dessutom vid det stora torget Placa Major ochkringliggande gator finns också mängder med butiker.

Öppettider

I turistorterna har de flesta affärer öppet från morgon till kväll, alla dagar i veckan.

Affärerna inne i Palma har öppet måndag – fredag 10.00 – 13.30 och 17.00 – 20.00. Lördagar 10.00 – 13.30. Det blir vanligare och vanligare att affärer har öppet på siestan och även på lördag eftermiddag. Córte Inglés har öppet måndag – lördag 09.30 – 21.3009.30 – 21.30.

Söndag stängt (även på varuhuset)

Marknader
Den största marknaden på Mallorca är den som hålls i Inca på torsdagar. Det finns också en marknad i Alcudia varje tisdag och söndag. Den är inte lika stor som den i Inca men minst lika trevlig.

Att gå på marknad på Mallorca kan vara en riktigt trevlig upplevelse. De bättre marknaderna finner man i Sineu och Campus. En lite speciell marknad är den på lördagar i Palma. En stor del av området är loppmarknad med begagnade prylar.

På Mallorca pågår olika traditionella marknader nästan varje dag, året runt i olika byar och städer runt om på ön. Här handlar byborna själva, och man hittar allt mellan himmel och jord. Frukt, grönsaker, husgeråd, kläder, skor, ja ibland även levande djur. Varorna brukar plockas upp vid åttatiden på morgonen och man håller på fram till siestan.

 


Link Read More

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
och ta del av erbjudanden.

Link Read More

Mötesplats

För bostad, bosättning

och bolag utomlands.

Link Read More

Intresseanmälan

Sänd intresseanmälan
och ange dina önskemål.

AnvändarvillkorSekretesspolicy© 2024 Utland Invest