Välkommen till Utland Invest > Spanien > INFORMATION > Golf
Search
× Search
den 14 juni 2024

Golf

För många vattnas det i munnen så fort Spanien och golf nämns i samma mening. Och det är inte konstigt; med över 400 golfbanor och drygt 300 soldagar om året kan Spanien utan tvekan kännas som himmelriket för den golfintresserade.

Den spanska kusten är kantad av ett pärlband med små charmiga städer som ofta har minst en fin strand i närheten samt golfbanor. Om golf är din grej, då är spanska kusten din destination. Spanien är det ledande landet I Europa då det gäller golf. Varje år väljer tusentals att spela golf i Spanien.

Spanien är synonymt med golf. Det är ett populärt resmål för älskare av sporten, oavsett din nivå eller handikapp. Notera, få dina klubbor redo, och kommer till Spanien så snart du kan - det är en idealisk plats för dig att spela din favoritsport för många olika anledningar. Dessa är några av våra starka sidor:

Spanien har nämligen allt för den golfintresserade, oavsett om du nyligen har upptäckt spelet eller om du är gammal tourveteran. Förutom att njuta av underhållande och krävande golfbanor för alla spelnivåer, kan du exempelvis koppla av med bad, god mat och trendig shopping mellan rundorna.

Golf i Spanien - Vad det innebär känner de flesta golfare till. De flesta har spelat på de mest omtalade golfbanorna Los Naranjos, Aloha, Golf Rio Real, Mijas Golf, Villamartin och många flera. Det är framför allt på Costa del Sol och Costa Blanca som de mest attraktiva golfbanorna finns. På Costa del Sol/Andalucien finns idag ett 70-tal golfbanor, Costa Blanca/Costa Calida några färre. Men på båda dessa kuststräckor tillkommer nya banor varje år.

En gemensam uppfattning de flesta golfare har, är problemet med golftider! När man vill ha frihet att gå ut när man vill det är då problemet uppstår.

Golfkustens historia började 1925
Spaniens första golfbana invigdes 1891 och finns på Gran Canaria. Första banan på fastlandet var Puerto del Hierro, strax utanför Madrid. Den stod klar 1904.

På Solkusten var det först på 1960-talet som golfen fick en riktig puff framåt. Turismen började anlända till Costa del Sol och Guadalmina byggdes, fler följde. Under sjuttio- och åttiotalet konstruerades ett tiotal banor. Många bra banor koncentrerad på en och samma kustremsa tillsammans med "europas bästa klimat" lockade nordeuropeer i mängder.

Solkusten blev snabbt ett populärt resmål för golfare. Detta är en, av flera, anledningar till den enorma "byggboomen" som kusten upplevde i slutet av åttiotalet.

Fler banor byggdes, bla den "svenska" La Cala. På golfkusten finns även en bana av det ovanligare slaget, elljusbanan La Dama de Noche strax utanför Puerto Banús. Den är öppen 24 timmar om dygnet. Rent praktiskt är det fullt möjligt att åka skidor i Sierra Nevada på morgonen, bada i havet på eftermiddagen och spela golf på natten. Vem kan erbjuda något mer?

Flera banor koncentrerades kring Nueva Andalucia, väster om Marbella och norr om "jetsethamnen" Puerto Banús. I dag kallas området för Golfdalen. Las Brisas, Aloha, Los Naranjos följdes av La Quinta. "The Golf Valley", dvs. golfdalen blev ett begrepp. Inte minst svenskarna föredrog golfdalen. Många urbanisationer i och runt golfdalen har svenska rötter.

Golfbanor för alla smaker
Det finns banor i större städer, liksom i bergsområden och vid kusten. Spanska golfbanor har konkurrenskraftiga priser, de är enormt varierat och tillgodose alla typer av krav: i ett litet område hittar banor med mycket olika egenskaper, vilket innebär att du har en mängd alternativ. Det är bara att välja.

Den 1 januari 2012 fanns 422 golfbanor i Spanien. Cirka 90 % av dessa är privatägda och resten kommunala. Andalusien med 97 banor har de flesta banorna följt av Katalonien med 45. Längs Spaniens kust mot Atlanten och Medelhavet finns följande antal golfbanor:

Antal Golfbanor 182 st

1 Costa de la Luz – ljusets kust 22 st

2 Costa del Sol – solkusten 68 st

3 Costa Tropical – tropiska kusten 4 st

4 Costa Almería 10 st

5 Costa Calida – heta kusten 16 st

6 Costa Blanca - vita kusten 22 st

7 Costa de Valencia 8 st

8 Costa del Azahar – apelsinkusten 3 st

9 Costa Dorada -gyllene kusten 7 st

10 Costa Brava - vilda kusten 22 stLink Read More

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
och ta del av erbjudanden.

Link Read More

Mötesplats

För bostad, bosättning

och bolag utomlands.

Link Read More

Intresseanmälan

Sänd intresseanmälan
och ange dina önskemål.

AnvändarvillkorSekretesspolicy© 2024 Utland Invest