Välkommen till Utland Invest > Cypern > INFORMATION > Golf
Search
× Search
den 14 juni 2024

Golf

Spela golf på Cypern - året runt
Cypern är sedan många år ett mycket populärt resmål för golfspelare. Golfbanorna ligger nära Pafos, i Cyperns västra spets, som har öns jämnaste klimat. Här kan du spela golf hela året. Banorna håller hög klass och greener och fairways är i perfekt kondition året runt. Med nästan 340 soldagar per år och en temperatur som om vintern sällan kommer under 15 grader är Cypern perfekt för golfspel.

Cypern har 4 golfbanor i toppklass. Många vet inte om att golfen på Cyperns kan mäta sig med resten av Medelhavets golfbanor.

Minthis Hills Golf Club, före detta Tsada Golf Club
Cyperns första golfbana ligger belägen på en bergsplatå högt över Pafos på västkusten. Det tar cirka 15 minuter med bil att nå banan från Pafos centrum.

En lätt kuperad relativt öppen bana med fantastiskt fina greener. Den höga höjden, 550 m över havet ger behaglig svalka under sommaren. Lite kul är att det här ligger ett kloster med anor från 1300-talet som arrenderar ut marken till golfklubben. Tsada har ett trevligt klubbhus och en restaurang från vars terrass man ser såväl 9:e som 18:e green.

Antal hål: 18
Byggt år: 1994
Designer: Donald Steel. Ombyggnad av Mackenzie & Ebert 2007.
Längd: 5 828 m
Längd gul tee: 5 443 m
Par: 71
HCP-gräns: 28/36
Bankaraktär: Lätt kuperad parkbana. Öppen men ganska smala fairways.
Hemsida: www.minthishills.com

Övrigt: Trevligt klubbhus med restaurang, bar och shop.

Venus Rock Resort (Secret Valley Golf)
Secret Valley ligger några hundra meter in från kusten, inte långt från Afrodites klippa, 18 kilometer öster om Pafos och 49 kilometer väster om Limassol.

Banan är utlagd i en dal omgiven av pampiga bergssluttningar, på våren är omgivningarna som bäst med blomsterprakten. Jämfört med Minthis Hills har Secret Valley bredare fairway och är betydligt mindre kuperad. Banan är otroligt vacker, en blandning av långa flacka hål och längs dalgångens kanter några kuperade och lite svårare.

Gamla banan
Antal hål: 18
Byggår: 1996
Designer: Iacovos Iacovou
Längd: 5 820 m
Längd gul tee: 5111 m
Längd röd tee: 5 128 m
Par: 72 
HCP-gräns: 34/36
Bankaraktär: Växelvis flack och kuperad parkbana.
Träningsmöjligheter: Ja
Hemsida: www.venusrock.com

Nya banan
Antal hål: 18
Designer: Jacklin Design Group
Byggår: 2011
Längd: 5770 m
Längd gul tee: 4 897 m
Par: 72
Bankaraktär: Växelvis flack och kuperad parkbana.
Hemsida: www.venusrock.com

Övrigt: Restaurang, bar och shop i det eleganta klubbhuset. Den här golfbanan är svenskarnas favorit.

Aphrodite Hills Golf
En bana i världsklass som är utlagd över ett stort område och vissa av hålen är minst sagt spektakulära. Banan ligger på en bergsplatå inte så långt ifrån Secret Valley, 20 kilometer öster om Pafos och 50 km väster om Limassol. Golfklubben ingår som en del i en mycket stor satsning med eleganta villor och lägenheter, ett femstjärnigt SPA-hotell och ett tenniscentrum. Är du ringrostig är träningsmöjligheterna mycket bra med en 3-håls övningsbana, driving range, pitch och puttområde. Banan har breda fairways och ondulerade greener.

Greenfeen är betydligt högre på Afrodite Hill än på de andra två banorna, men då ingår också obligatorisk golfbil i priset. Jämfört med motsvarande banor i Spanien eller Portugal är det mycket prisvärt att spela på Afrodite Hill. Banans par är 71, SSS är 73.

Antal hål: 18
Byggt år:
2002
Designer: Cabell B. Robinson
Längd: 6 299 m
Längd gul tee: 5 369 m
Längd röd tee: 4 528 m
Par: 71
HCP-gräns: 34/36

Träningsmöjligheter: Mycket bra träningsområden. Drivingrange ( 350 m dubbelsidig),
3 träningshål (1 x par 3, 2 x par 4), närspelsfaciliteter.
Övrigt: Golfbuggy är obligatoriskt och ingår i priset.
Hemsida: www.aphroditehills.com

Övrigt: Restaurang, bar, omklädningsrum, shop.

Eléa Golf Course
Elea Golf Course ligger på en sluttning vid byn Agia Marinouda nära Geroskipou strax utanför Paphos. Det är en påkostad anläggning som innehåller en mästerskapsbana, Driving range, Golf Academy, övningsbanor och mycket mer.

Sir Nick Faldo har designat denna golfbana som mäter 6,3 kilometer från bakre tee och har ett fantastiskt läge med utsikt över Medelhavet. Den har noggrant passats in i det kuperade landskapet och imponerande bergsformationer av vittrad kalksten ger en unik karaktär åt banan.

Banan ligger i sluttningen mot söder med utsikt över havet. Det är en svår bana med hela 62 bunkrar som kräver precisa utslag och som är en utmaning även för den vane golfaren.

Sir Nick Faldo har sagt: ”Det är min övertygelse att den här golfbanan kommer att spela en nyckelroll för att etablera sydvästra Cypern som ett av Europas ledande golfresmål. Vid utformningen av Elea Golf Club beslöt vi oss för att lägga fokus på golf med eftertanke snarare än kraftslag och det finns många strategiska val som spelarna måste laborera med på de 18 hålen.”

Banans tankestimulerande layout löper runt dungar av fullvuxna johannesbrödsträd och olivlundar och de dramatiska inslagen av vittrad kalksten kontrasterar storslaget mot det mörkgröna paspalumgräset på fairway och i utkanten av ruffen. På flera av hålen kantas ruffen av medelhavsgräs och en fantastisk variation av vilda växter och inhemsk flora.

Det finns en driving-range i fullängd, komplett med greener att sikta på och bunkrar att undvika, ett mindre spelövningsområde och en fantastisk green att öva puttar på, placerad så att man därifrån kan blicka ut över hela banan.

Klubbhuset är en imponerande byggnad som ligger högt med utsikt över hela banan och med det glittrande havet i bakgrunden. Det finns flera terrasser, en golf shop, bekväm lounge, samt restaurang och bar.

Hål: 18
Byggt år: 2010
Designer: Sir Nick Faldo
Längd: 6 194 m
Längd gul tee: 5 243 m
Längd röd tee: 4 664 m
Par: 71
Hemsida: www.eleaestate.com/Golf/Golf.html

Övrigt: Elegant klubbhus med storslagen havsutsikt, restaurang, bibliotek, bar och shop.

Vikla Golf & Country Club
Inbäddat bland bergen vid den pittoreska byn Vikla, 25 km från Limassol, ligger Vikla Golf & Country Club, där du kan spela golf med en bakgrund av spektakulär skönhet.

Vikla är ett familjeägt företag som erbjuder en anläggning som är unik för Cypern. Vikla kan du spela greener med gräs av hög kvalitet, koppla av i en miljö där människor inte tar livet eller sig själva på för stort allvar, äta och dricka i baren glad över att du betalar rätt pris.
Vi har valt att inte spendera en förmögenhet på att bevattna våra fairways hela sommaren. Detta sparar inte bara öns vatten, utan även pengar vilket betyder att vi kan hålla låga priser.

Under
de regniga månaderna är fairways gröna. Sedan, när den heta solen kommer på sommaren, kan de bli bruna. Detta medför inte några problem eftersom många klubbar i vårt klimat använder konstgräs för fairway. De är gröna och förblir frodiga och gröna hela året och många säger att de är de bästa på ön!

Hål: 18
Byggt år: 1992
Designer:
Robin Houry 
Längd gul tee: 4 762 m
Längd röd tee: 4 325 m
Par: 69
Hemsida: www.vikla4golf.com

Övrigt: Trevligt klubbhus med en bar som serverar enklare måltider, swimmingpool och shop.
Spektakulär utsikt över bergen, vänlig och informell atmosfär. För de icke golfare finns en pool och en utomhusterrass med utsikt över banan.

Limni Golf Resort
Detta är ett spännande nytt projekt i nordvästra Cypern strax utanför den populära staden Polis där byggnationen pågår.

Två 18 håls golfbanor byggs på ett stort markområde som mäter 2 800 000 kvm. Limni var tidigare gammal koppargruva som nu omvandlas till en av de främsta golfbanorna i hela Medelhavsområdet.

Istället för att konventionellt skapa en 36-håls bana med ett enda klubbhus består Limni Golf Resort egentligen av två separata golfklubbar, komplett med klubbhus, golfakademier, övningsgreener och golfpros. Denna ganska unika metod har gjort det möjligt för Limni att dra maximal nytta av den fantastiskt vackra och varierande naturen.

Från de kustnära fairways leder resorten rakt in i mot Troodos, som vid denna plats börjar bara ett par kilometer inåt land. Att dra maximal nytta av detta ovanliga geografiska läge fattades beslutet att bygga en bana vid stranden och en bana vid berget, båda med sina egna klubbar, liksom en mängd andra fritidsaktiviteter och bostadsområden

Hela projektet börjar vid stranden och sträcker sig över en stor dal och upp mot kullarna och bergen bakom. Bortsett från de två golfbanorna kommer det att finnas lyxvillor tillgängliga för försäljning, och faciliteter inkluderar två klubbar hus, ett exklusivt hotell, butiker, spa och restauranger.

En bana har utformats av Gary Player Design och den andra av Nicklaus Design.

Staden Paphos är 30 minuter bort och flygplatsen 40 minuter, men dessa restider kommer inom kort att minskas pga. att en ny motorväg kommer snart att byggas som länkar Limni / Polis till Paphos och flygplatsen.

Link Read More

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
och ta del av erbjudanden.

Link Read More

Mötesplats

För bostad, bosättning

och bolag utomlands.

Link Read More

Intresseanmälan

Sänd intresseanmälan
och ange dina önskemål.

AnvändarvillkorSekretesspolicy© 2024 Utland Invest