Välkommen till Utland Invest > Mallorca > INFORMATION > Golf
Search
× Search
den 21 juli 2024

Golf

Mallorca är inte större än Gotland, men har över 20 golfbanor. Det milda klimatet utgör bra förutsättningar för att göra att golfbanorna på Mallorca håller en högklass. Det vackra landskapet bidrar till riktigt trevliga golfupplevelser! Här väntar gröna och vackra golfbanor av bästa slag.

Med 20 golfanläggningar bjuder Mallorca på golfupplevelser för alla smaker. Allt från lyxiga, svåra mästerskapsbanor till enklare, charmiga anläggningar. Banorna håller en hög klass såväl layoutmässigt som konditionsmässigt.

Många av banorna ligger på öns västra del, i regionen kring Palma. Men sätter du dig i bilen och letar dig runt kusten eller inåt ön, är du bara ett par timmars resa ifrån mängder av ytterligare banor i vacker natur. Och skulle golfsvingen ändå behöva ta en paus kan du växla över till bergsvandring, segling, vattenskidor, dykning eller surfing istället.

Golfbanor
Mallorca har något att erbjuda för alla golfare. Det spelar ingen roll om du är nybörjare eller erfaren här finns något för alla. Och skulle du inte ens vara golfare så finns en rad förstklassiga golfskolor med kurser även för rena nybörjare.

Nedan på denna sida har vi samlat Mallorcas golfbanor för er som är intresserade av att spela golf. De flesta av dem kan ni få mer information om genom att besöka respektive golfklubbs hemsida som vi länkar till nedan.

Det finns idag 23 golfbanor på Mallorca. Av dessa är det 19 banor med 18 hål. Fyra av golfbanorna är 9-håls banor (Golf Santa Ponsa 3, Golf Son Servera, La Reserva Rotana, Pollenca Golf).

Tre av golfbanorna är inte öppna för allmänheten utan kräver antingen medlemskap eller att man bor på hotellen (Son Muntaner Golf, Golf Santa Ponsa II och III), La Reserva Rotana,).

1. Son Vida Golf

Adress: Urbanización Son Vida, Palma, C.P. 07013, Mallorca
Arkitekt: D.F. W. Hawtree & son.
Öppningsår: 1964.
Antal hål: 18, par: 71 (5 601 m).
Hemsida: www.sonvidagolf.com

Karaktär: Lätt-medelsvår bana. Son Vida rankas som en av de vackraste banorna på ön. De breda fairwayen erbjuder underbar utsikt över den spektakulära omgivningen och Palma bukten. Det är en omväxlande bana med både smala och breda fairways kantad av en tät skog. Son Vida är relativt kuperad. Banan har genomgått en omfattande renovering och nyinvigdes 2002. Son Vida är idealisk för mindre erfarna spelare. Den är väl värd att spela men populär, så boka tee-times i god tid. Det finns ingen drivingrange så vill Ni ”mjuka” upp innan rondan får Ni använda systerbanan Son Muntaner som ligger alldeles vid infarten till Son Vida.

2. Son Muntaner Golf

Adress: Carretera de Son Vida, E-07013 Palma de Majorca, Mallorca
Arkitekt: Kurt Rossknecht.
Öppningsår: 2000.
Antal hål: 18, par: 72 (6 347 m).

Hemsida: www.sonmuntanergolf.com

Karaktär: Lätt-medelsvår bana nära Son Vida. En svagt kuperad parkbana med en del vattenhinder och tuffa greenområden. Banan är omväxlande och strategisk, som tilltalar både hög och låghandikapparen. Här finns stora utmanande greener, välskötta fairways som är kantad av magnifika träd. På 1:a hålet konfronteras du med svåra strategislag över vatten mot green omringad av bunkrar. En slingrande sjö löper längs med det 2:a och 3:e hålet vilket kräver precision på varje slag.

Son Muntaner tillhör Son Vida och Sheraton Arabella komplexet. Båda hotellen och båda golfbanorna har samma ägare, men varje enhet drivs av olika ledning oberoende av varandra.

Son Muntaner är en semiprivat banan. Den är bara öppen för dess medlemmar och för gäster som bor på Hotel Son Vida eller Sheraton Arabella.

3. Son Quint Golf

Adress: Carretera Son Vida, Palma de Majorca C.P.: 07013, Mallorca
Arkitekt: Ramón Espinosa/Kurt Rossknecht.
Öppningsår: 2007.
Antal hål: 18, par: 72 (6 205 m).
Hemsida: www.sonmuntanergolf.com
www.arabellagolf.com

Karaktär: Medelsvår naturanpassad bana med både spektakulära och varierande hål och med utsikt över Palma. Arabella Resorts tredje bana och nära till de andra två golfbanorna Golf Muntaner och Golf Son Vida. Son Quint är en ondulerad parkbana omringad av fina oliv- och pinjeträd. Från hål 8, 9, 13, 15 och 17 får man fantastisk utsikt över Palma bukten. Stora greener, 54 bunkrar och två sjöar gör Son Quint till en utmanande bana. Det är en mycket välskött bana med en spännande och variationsrik layout.

4. Real Golf de Bendinat

Adress: Campoamor, s/n. (Bendinat), Municipio: Calviá, C.P.: 07181, Mallorca
Arkitekt: Martin Hawtree.
Öppningsår: 1986.
Antal hål: 18, par: 70 (5 660 m).
Hemsida: www.realgolfbendinat.com

Karaktär: Lätt-medelsvår, kuperad bana med vacker havsutsikt nära Palma. God kondition och flera spännande hål. Bendinat ligger på ett kulligt område. Bendinat är en utmanande och ganska smal bana. En stor del av utmaningen är inspel och närspelet, greenerna är långa och ondulerade.En del sluttande fairways, en del hål kantade med barrträd och tuffa greenområden. Banan är en av de svåraste på Mallorca. De flesta greenerna är ondulerade och de flesta fairwayerna är inramade av träd. Den kombinerar platta hål med respektingivande bergshål och erbjuder vackra vyer över medelhavet. Stigningen från 2:a green till 14:e green är omkring 400 m. Banan bör spelas från Back-tee eftersom den inte är så lång och på många hål rekommenderas en järnklubba i stället för Drivern.

 

5. Golf de Poniente

Adress: Ctra. Cala Figuera, s/n. 07181 Calvia, Mallorca
Arkitekt: John Harris.
Öppningsår: 1978.
Antal hål: 18, par: 72 (6 430 m).
Hemsida: www.ponientegolf.com

Karaktär: Lätt-medelsvår bana, en av de äldsta på ön. Designad för att utmana spelaren med en runda som kombinerar flata hål med branta. Breda, välskötta fairways kantas av furu dungar och medelhavs flora. Väl inbunkrade greener. Sex vattenhinder och åtskilliga bunkrar är placerade för att komplicera spelet. Det är lång och utmanande bana med stora snabba greener. Breda fairways kantade av mycket träd och vattenhinder. Under hela golfrundan kan man njuta av fina vyer över bergen.

Banan är skickligt designad och även den bästa spelaren kommer att finna att den stundtals är svår att slå. Ligger nära havet och Magaluf och är rankad som en av de svåraste banorna på Mallorca. Utsikten från 8:e och 16:e hålen är hänförande och man har svårt att tro att man bara är några minuter från Magaluf. Banan har utmanande undulerade stora greener som bevakas av bunkrar och mycket varierande breda fairways med väl avvägda strategiska hinder. Det är lätt att utslagen hamnar bland alla de träd som finns runt fairways.

6. Golf Santa Ponsa l

Adress: Club de Golf Santa Ponsa, Av. Golf S/N, 07180 Santa Ponsa (Calvià), Mallorca
Arkitekt: Falco Nardi.
Öppningsår: 1977.
Antal hål: 18, par: 72 (6 543 m).
Hemsida: www.habitatgolf.es

Karaktär: Medelsvår lång bana med många mandel-, oliv- och pinjeträd. Santa Ponsa I bjuder på flera bra och utmanande golfhål. Förhållandevis breda fairways och en rättvis layout där bra slag belönas. Greenerna håller god kvalitet och fairway är i bra kondition. Banan är över 6000 meter från gul tee vilket innebär att hålen är långa och det är den främsta svårigheten. Några hål har även vatten som hinder. Från banans höga delar ser man medelhavsvikar mellan palmer och hus.

Banan är troligtvis en av de mest kända och spelade på Mallorca. En lång och bred bana med mycket träd, vattenhinder och bunkrar som gör banan mycket intressant att spela. Det 10:e hålet är 590 m och är ett av de längsta i Europa. Hål 16 är ett långt dog-leg hål som aldrig tycks ta slut.

Det finns tre banor – Santa Ponsa I, II & niohålsbanan Santa Ponsa III. Men det är bara Santa Ponsa I som är öppen för spel då de andra är privata.

Inom Santa Ponsa finns det 3 golfbanor, två stycken om 18 hål; Santa Ponsa I och Santa Ponsa II. Den tredje banan är en 9-hålsbana och heter Santa Ponsa III. Två av de tre Santa Ponsa banorna är privata och ej öppna för greenfee spel. Dessa är Santa Ponsa II och III.

7. Golf Santa Ponsa l1

Adress: Club de Golf Santa Ponsa, Av. Golf S/N, 07180 Santa Ponsa (Calvià), Mallorca
Arkitekt: Francisco López.
Öppningsår: 1991.
Antal hål: 18, par: 72 (6 053 m).
Hemsida: www.habitatgolf.es

Karaktär: Medelsvår bana i tallskog och med många vattenhinder. Det finns bland annat en green som ser ut som Mallorca från ovan. Den största delen av hålen på golfbana II är belägna i en tallskog och resten mellan stora vatten, vilket ger stora valmöjligheter.
Öppen endast för medlemmar. Det finns tre banor – Santa Ponsa I, II & niohålsbanan Santa Ponsa III. Men det är bara Santa Ponsa I som är öppen för spel då de andra är privata.


8. Golf Santa Ponsa l1l
Adress: Urbanisation Santa Ponca
Arkitekt: Francisco Lopez
Öppningsår: 1999

Antal hål: 9 hål, par: 30 (1 599 m) med tre par 4-hål och sex par 3-hål.

Hemsida: www.habitatgolf.es

Karaktär: Privat golfbana. Endast för medlemmar. Det är en idealisk bana för nybörjare och spelare som vill förbättra sitt korta spel. Det finns tre banor – Santa Ponsa I, II & niohålsbanan Santa Ponsa III. Men det är bara Santa Ponsa I som är öppen för spel då de andra är privata.

 

9. Golf de Andratx

Adress: Carrer Cromlec, 1, Camp de Mar, C.P.: 07160, Mallorca
Arkitekt: Gleneagles Golf Development.
Öppningsår: 1999.
Antal hål: 18, par: 72 (6 089 m).

Hemsida: www.golfdeandratx.com

Karaktär: Medelsvår bana i omtalad bra kondition i hänförande natur. Det är en utmanande bana för alla handicap nivåer. Det finns strategiskt placerade vattenhinder samt många bunkrar fyllda med fin, vit sand. Beläget i de majestätiska Andratx-bergen på den västra sidan av Mallorca, inte långt från Camp de Mar-stranden. Utsikten hisnande och alla bekvämligheter är av toppkvalitet, lämpliga för spelare på alla nivåer.

 

10. Marriott Golf Son Antem (east course)

Adress: Ctra. Ma 19, salida nº 20, Llucmajor C.P.: 07620, Mallorca
Arkitekt: Francisco L.Segalés.
Öppningsår: 1994.
Antal hål: 18, par: 72 (6 274 m).
Hemsida: www.marriott.com

Karaktär: Lätt-medelsvår parkbana i uppvuxen natur med några vattenhinder. Denna bana är utformad så att även nybörjare kan njuta av sin första kontakt med bollen. En parkbana med breda fina fairways och platta greener. Banan börjar med några ganska "lätta" hål, och avslutas med något svårare och mer utmanande hål. Men banan är också en utmaning för låghandikappare eftersom några av hålen är ganska långa och svåra och starka vindar kan ibland kräva precisa slag för att nå greenerna som ligger skyddade av bunkrar. Fem sjöar komplimenterar banan och utlovar mycket variation. Banan är välplanerad och erbjuder en hel del svårigheter.

11. Marriott Golf Son Antem (west course).

Adress: Ctra. Ma 19, salida nº 20, Llucmajor, C.P.: 07620, Mallorca
Arkitekt: Francisco L. Segalés.
Öppningsår: 2001.
Antal hål: 18, par: 72 (6 293 m).
Hemsida: www.marriott.com

 

Karaktär: Medelsvår bana i både park- och öppen terräng. Flera vattenhinder. Banan har stora tees och 3 sjöar som spelar in på 5 hål. Denna mästerskapsbana är en av de finaste och mest utmanande på ön. Banan är lagd i typisk Mallorca landsbygd och erbjuder underbar natur och spektakulär utsikt över Randa berget.

Banan är välplanerad och erbjuder en hel del svårigheter. Banan stäcker sig fram i mestadels platt landskap bland naturlig växtlighet. Denna banan är tuffare och mer utmanande. Lätt böljande greener som omges av bunkrar. West Course är en mästerskapsbana i flack terräng med en del vattenhinder och trädkantade fairways.

12. Vall d´Or Golf

Adress: Ctra Cala D’Or - Porto Colom, km. 7’7, S’Horta (Felanitx) C.P.: 07669, Mallorca
Tel: +34 971 837 001+34 971 837 001.
Arkitekt: Bradford Benz.
Öppningsår: 1985.
Antal hål: 18, par: 71 (5 539 m).
Hemsida: www.valldorgolf.com

Karaktär: Lätt-medelsvår bana som är mycket populär bland tyska spelare. De första nio hålen är kuperade och är av skogskaraktär med små, välskyddade greener. De sista nio hålen har många kuperade fairways som går ut med stranden mot havet. Fairways, bunkrar och greener är mycket bra. Vall D'Or är kantad av fina oliver och palmträd.

På Vall d’Ors golfbana bjuds det på ondulerade hål och välskapta fairways. Utsikten är svindlande med sikte på Medelhavet. Greenerna är förhållandevis små, oftast omgivna av bunkrar, så det gäller att sikta ganska nära flaggan.


13.
La Reserva Rotana

Adress:Ctra. Cami de Avall, km 3, Manacor
Antal hål: 9, par: 36 (2 815 m).
Hemsida: www.reservarotana.com

Karaktär: Privat Golfbana reserverad för gäster på Hotel Rural La Reserva Rotana. Restauranggäster får spela under lågsäsong. Det behövs inte green fees eller tee time, du kan spela golf i din egen takt när och hur du själv vill.

14. Pula Golf

Adress: Ctra. Son Servera a Capdepera km 3 07550 Son servera, Mallorca
Banarkitekt: Francisco Lopez och José Maria Olazabal.
Öppningsår: 1995.
Antal hål: 18, par: 72 (6 246 m).
Hemsida: www.pulagolf.com

Karaktär: Medelsvår-svår tourbana i underbar omgivning och i utmärkt kondition. Flack bana med vacker utsikt över berg och hav. Underbara 18 håls banan Pula Golf är ansedd som en av de bästa banorna på ön. På 14 av de 18 hålen kan du se greenen från tee, och på de andra fyra från andra slaget. Detta är den längsta och mest krävande banan på Mallorca.

Banan ligger på öns nordvästra sida nästan granne med Canymel, Capdepera och Son Servera. Från en del hål ser man medelhavet. En ganska svår bana med några blinda hål och några mycket långa hål som favoriserar långtslående. Pula anses vara en av Mallorcas mästerskapbanor.

15.Golf Son Servera

Adress: Urbanisation Costa de los Pinos, Son Servera
Arkitekt: John Harris
Antal hål: 9, par: 36 (2 987 m).
Karaktär: Smala fairways med snabba greener kräver skickliga spelare.
Hemsida: www.golfsonservera.com

Banan ligger nära den lilla orten Son Servera nästan granne till Pula och Capdepera. Det är en smal skogsbana med vissa hål bara några meter från stranden. En av öns äldsta banor. Det är en 9-håls bana, ganska lätt och med en layout som kunde vara bättre. Den är dock spännande att spela, greener och fairways är bra och det finns en hel del hinder som man får passa sig för. Den är populär hos medlemmarna och en del arrangörer som gör att det kan vara svårt att få start.

16. Canyamel Golf

Adress: Avda. d´Es Cap Vermell, Capdepera
Arkitekt: Jose Gancedo
Antal hål: 18, par: 73 (6 412 m).
Karaktär: Krävande genom väl vårdade greener.
Hemsida: www.canyamelgolf.com

Canymel är en mycket trevlig, välskött och omväxlande bana. Den ligger i den nordöstra delen av Mallorca i närheten av Capdepera och Pula. Den är rankad som en av de svåraste banorna på Mallorca. Den är väl värd att spela och vi anser att dess svårigheter är överdrivna. Banan har utmanande greener som är svåra att spela in på och mycket varierande fairways.

Det är en relativt öppen bana med en rolig variation på hålen, upphöjda tees, luriga doglegs och något blint hål. På de första nio hålen kantas fairway av branta raviner där precisa utslag är viktiga. De sista nio har en helt annan karaktär där man kan plocka fram den stora drivern. Banan är välskött med fina och snabba greener.

17. Capdepera Golf

Adress: Ctra. Artá - Cap-depera, km. 3,5, Artá, C.P. 07570, Mallorca
Arkitekt: Dan Maples.
Öppningsår: 1989.
Antal hål: 18, par: 72 (5 890 m).
Hemsida: www.golfcapdepera.com

Karaktär: Lätt-medelsvår bana i en härlig, avkopplande atmosfär utan omgivande hus. Här spelar du på varierade hål i både flack parkmiljö och mer kuperad bergsmiljö. På de sista nio hålen blir du utmanad av både raviner och ibland även bergsgetter. För damer är banan extra trevlig för dam tee ligger framför en hel del hinder. Många hinder, inte mindre än 6 stycken sjöar (alla tillverkade) och många strategiskt placerade bunkrar.

De första 9 hålen är plana och lite enformiga men diverse vattenhinder gör dem ändå lite spännande. De sista 9 hålen går i kuperad terräng och är betydligt svårare. De kräver precision och kan vara en utmaning för de flesta. Hål 15 har utsetts till ett av Mallorcas vackraste och svåraste hål. Här finns spännande hål med raviner. Banan som passar både nybörjare som mer avancerade.

18. Pollenca Golf

Adress: Ctra. Palma-Pollenca, km 49.3 Pollenca
Arkitekt: Jose Gancedo
Öppningsår: 1986.
Antal hål: 9, par: 35 (2 652 m).
Hemsida: www.golfpollensa.com

Karaktär: En 9-håls bana med magnifik utsikt över Sierra de Tramutana bergen och Pollensa och Alcudia bukterna. Banan är inte lätt, men varierande, att en andra omgång är ett nöje.

En utmanande och varierande bana med sina spännande dogleg hål och svåra undulerande greener. Greenerna och forgreenerna är utmärkta men fairways kunde vara bättre. Den ligger vackert med utsikt över Tramuntana bergen, Pollensa bukten och Alcudia och är omgiven av olivlundar. Det är en 9-håls bana som spelas 2 varv.

Banan är mycket skickligt anlagd och smälter väl in i det typiska Mallorqinska landskapet.

Banan är kuperad med en höjdskillnad på ca 30 m. Från högsta punkten är det fantastisk fin utsikt. Kanske en av Mallorcas bästa. Hålen slingrar sig fram mellan olivträd, naturliga stenmurar och några vattenhinder.


19.
Son Termens Golf

Adress: Carretera S’Esglaieta, km. 10 Bunyola, C.P.; 07110, Mallorca
Tel: +34 971 617 862.
Arkitekt: Grupo Harris och José Rodriguez.
Öppningsår: 1998.
Antal hål: 18, par: 70 (5 552 m).
Hemsida: www.golfsontermens.com

Karaktär: Medelsvår bana på en sluttning med utsikt över området runt Palma. För golfare som vill uppleva panoramautsikt och njuta av den fridfulla landsbygden på Mallorca är detta platsen att besöka. Det är en trevlig bana omgiven av berg, panorama vyer över Palma-bukten. Banan ligger i en dalgång där greenerna skyddas av träd och raviner.

En kuperad bana med många bergsklyftor och ganska smala fairways som är vackert belägen. En märkvärdig sak är att det är alltid nästan helt tyst på Son Termens Golfbana som gör att man få alltid spela en lugn och rolig runda.

Bergsbanan Son Termens har utvecklats till en toppbana. Son Termens ligger mycket vackert i bergen strax ovanför Palma. Banan har några smala och knixiga hål. Som pricken över i är vinden i bergen svårberäknelig och det gör banan till en spännande utmaning.

20. Club de Golf Alcanada

Adress: Club de Golf Alcanada, Ctra. Del Faro s/n, 07400 Pto. de Alcudia, Mallorca
Arkitekt: Robert Trent Jones Jr.
Öppningsår: 2003.
Antal hål: 18, par: 72 (6 499 m).
Hemsida: www.golf-alcanada.com

Karaktär: Svår bana i toppkondition med supersnabba greener och med en hänförande utsikt över havet och bergen Sierra de Levante. Här har man försökt hitta den perfekta kombinationen för att skapa en bana av toppklass – en tacksam miljö och en designer av världsklass. Från vissa hål syns den fantastiska fyren samt bergområdet Sierra de Levante. Här spelar du nära havet bland vackra pinjeträd och olivträd samtidigt som du blir rejält utmanad av Robert Trent Jones designen. Från nästan alla hål är det spektakulära vyer över Medelhavet. Det är en omväxlande och strategisk bana med en hel del välplacerade bunkrar och utmanande greener.

21. Golf Park Puntiró

Adress: Ctra. de Sineu, km 10. 07198, Palma de Majorca, Mallorca
Arkitekt: Nicklaus Design.
Öppningsår: 2006.
Antal hål: 18, par: 71 (6 027m).
Hemsida: www.golfparkmallorca.com

Karaktär: Lätt-medelsvår bana med målsättningen att passa alla typer av golfare. Golfbanan har utformats i enlighet med topografin. Den naturliga vegetationen består av tallar, vilda olivträd, johannesbrödträd och buskar som har tagits hand om för att behålla den naturliga miljön på ön.

22. Golf Maioris

Adress: Ctra. Cabo Blanco km 7, C.P.: 07609 Llucmajor, Mallorca
Arkitekt:Dieter Cabus.
Öppningsår: 2006.
Antal hål: 18, par: 72 (6 039 m).
Hemsida: www.golfmaioris.com

Karaktär: Lätt-medelsvår bana med två karaktärer. De första nio hålen är platta med de sista nio är tuffare med många vattenhinder. En del hål med vattenhinder samt väl inbunkrade greener. Banan har designats för att klara den långa, varma spanska sommaren och är alltid i toppskick - året runt. Maioris GC's bana slingra sig mellan fina pinje- och olivträd och innehåller 4 st sjöar och 2 st ö-greener.

23. Golf Son Gual

Adress: Finca Son Gual Carretera Palma-Manacor, km. 11,5, Palma, C.P.: 07199, Mallorca
Tel: +34 971 785 888/+34 971 785 896
Arkitekt: Thomas Himmel.
Öppningsår: 2008.
Antal hål: 18, par: 72 (6 621 m).
Hemsida: www.son-gual.com

Karaktär: Svår bana med gigantiska tees, enorma greener, 66 bunkrar och fler än 1000 olivträd. Konditionen är svåröverträffad och klubbhuset stort och luxuöst. Banan har en fantastisk, spännande och utmanande layout.

 


Link Read More

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
och ta del av erbjudanden.

Link Read More

Mötesplats

För bostad, bosättning

och bolag utomlands.

Link Read More

Intresseanmälan

Sänd intresseanmälan
och ange dina önskemål.

AnvändarvillkorSekretesspolicy© 2024 Utland Invest