Välkommen till Utland Invest > Spanien > INFORMATION > Shopping
Search
× Search
den 14 juni 2024

Shopping

Spanien är ett utmärkt land att shoppa i. Priserna är överkomliga och det finns många produkter som utmärker sig i kvalitet, bland annat skor och accessoarer.

Det är lätt att shoppa i Spanien. Överallt finns butiker som säljer stort som litet, udda som fabriksproducerat. Priserna är på sina håll väldigt låga, men det är inte alltid kvaliteten på varorna är super. Istället fokuserar spanjorerna på saker som ser fina ut, därav priset. Största kedjan av kläder i Spanien är Zara, H&M:s stora konkurrent. I Spanien handlar shopping om att leta efter fynd. Det finns många väldigt spännande loppmarknader runt om i landet och där kan man botanisera länge och leta efter det verkliga fyndet. Det är en upplevelse i sig att strosa rund bland borden och upptäcka alla grejer som säljs. Och om man hittar något spännande så är det helt okej att pruta. Det är en del av traditionen.

Det finns också fantastiska matmarknader som är en fröjd för både själ och hjärta. Här frodas de solmogna frukterna och kryddorna och doften är fantastisk. Om man vill shoppa mat och vin gör man rätt i att handla på marknad eller hos vinproducenten.

I de stora städerna såsom Madrid, Malaga och Barcelona finns excellenta möjligheter till shopping. Här finns shoppinggator med moderna butiker, gamla stadsområden med små häftiga butiker, och här finns stora köpcenter som gör shoppingen enkel. I Barcelona finns också en speciell shoppingbuss som tar dig runt till de mest intressanta köpområdena.

I turistorterna finns bra gågator med olika butiker och här är det ofta rea på olika varor. På de andra turisttäta områdena byggs dessutom nya varuhus och köpcentrum för fullt, så här finns mer och mer att hämta. Men mer intressant är det att snoka reda på de små butikerna på bakgatorna. Det är där man kan göra verkliga fynd.

Det går bra med betal- och kreditkort på de större varuhusen och butikerna i turistorterna. På marknaderna krävs konstanter.

Shopping
Rent utbudsmässigt så är Spanien faktiskt ganska likt Sverige. H&M har nått även dit, och modet ligger i linje med övriga Västeuropa. Den som gillar att shoppa kan därför med gott samvete undvika köpcentra och stora klädbutiker, och med fördel fokusera på mindre gågator och marknader som hålls varje helg i de flesta städer. Här finns chansen att fynda äkta spanskt hantverk och konst, och man får ofta mycket för pengarna.

Några exempel på vad du kan shoppa i Spanien är bland annat skor och accessoarer. Anledningen till att just skor och accessoarer blivit så populärt i Spanien är värmen.  Eftersom man inte har så mycket på sig och då blir det viktigare med detaljerna. Är du ute efter ett par skor, läckra smycken, roliga hårspännen eller andra små saker så ska du leta efter det i Spanien. Här kan du även hitta godsaker i matväg värda att shoppa, såsom: härliga viner, spetsar, skinn varor och keramik.

Överallt i Spanien finns butiker som säljer stora som små, lite udda som fabriksproducerat. De största kedjorna i form av kläder som finns i Spanien är Zara, H & M. I detta land handlar det om att leta efter fynd och det finns ett stort utbud av spännande loppmarknader runt om i landet. Att gå på en loppmarknad i Spanien är en upplevelse i sig, att bara strosa runt bland borden och upptäcka alla grejer som säljs. Hittar man något spännande som passar en i smaken så är det helt okej att pruta, eftersom det är en del av traditionen.

När man är ute efter matvaror så finns det fantastiska matmarknader som är en fröjd för både ögonen och själen. Här finns allt mellan solmogna frukterna, kryddor och doften är helt fantastisk. Om man vill shoppa mat och dryck gör man rätt i att handla på marknad eller hos vinproducenten.

Shoppa i Malaga
I Malaga blandas det gamla med det nya, och du hittar massor av små mysiga familjedrivna butiker jämsides med större och trendiga, internationella butikskedjor och köpcentrum. Spanjorer är galna i skor och Malaga är inget undantag. Staden kryllar av fantastiska skobutiker.

Den spanska varuhusjätten El Corte Ingles finns på Avendia de Andlaucia. Här hittar du allt från parfym och billiga kläder till delikatesser och elektronik.

Många stora och moderna köpcentrum och affärer i Malaga etablerar sig i utkanten av staden. Plaza Major nära Malagas flygplats, mellan Malaga och Torremolinos, är ett mycket bra och stort shoppingcentrum. Köpcentret är en form av outletby med butiker som H&M och Nike Factory Store.

Besök gärna också Ingenio nära Torre del Mar och Marina Banus i Puerto Banus.

Annars är Carrefour eller gatan Calle San Miguel det närmaste outlets man kommer i Malagaområdet.

Missa heller inte att besöka det nya läckra, centrala hamnområdet, som har massor med butiker, restauranger, etc.

Marknader i Malaga
Nära Malaga på Solkusten kan du till exempel besöka någon av alla utmärkta loppmarknader i ”svenskbyn” Fungeriola och den klassiska jetsrestorten Marbella.  På dessa loppmarknader hittar du det mesta till billiga priser.

Bästa och största marknaden i Malaga är Atarazanas, Malagas ”centralmarknad”. Här kan du köpa bland annat kött och färsk fisk och grönsaker från ett av Europas allra mest bördiga områden.

Övriga shoppingtips i Malaga.
Den mest lyxiga shoppinggatan heter Marques de Larios som är en gågata i marmor kantad av massor med lyxiga och dyra affärer. På Larios hittas bland annat de stora spanska skotillverkarna, trendigt gatumode, exklusiva designkläder och högkvalitativa andalusiska läderprodukter som väskor, och skinnjackor. Andra hantverk som är utmärkande i Andalusien är keramik, järnsmide, korgarbeten och gitarrer.

Malaga är för övrigt Pablo Picassos hemstad, och utöver ett Picassomuseum kan du också köpa massor med tavlor och souvenirer i Picassos anda.

Gillar du att handla lokala delikatesser som spansk olivolja, Serranoskinka, ost, etc bör du besöka till exempel Mallorquina på Calle Sagasta 1. Spanskt vin kan du köpa till bra priser på systerbutiken på andra sidan gatan (Plaza de Felix Saenz 7). Det lokala vinet heter Malaga Dulce som är ett sött vin.

En mycket berömd outlet för klassiska spanska, akustiska gitarrer hittas på Málaga Musical (Calle Compañia 33).

Öppettider Malaga: Affärerna har öppet mellan cirka 9 och 21:30. Siestan (lunchstängt) infaller 13 eller 14 och butikerna öppnar igen vid 16, 17-tiden.

 

Link Read More

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
och ta del av erbjudanden.

Link Read More

Mötesplats

För bostad, bosättning

och bolag utomlands.

Link Read More

Intresseanmälan

Sänd intresseanmälan
och ange dina önskemål.

AnvändarvillkorSekretesspolicy© 2024 Utland Invest