Välkommen till Utland Invest > Portugal > INFORMATION > Golf
Search
× Search
den 21 juli 2024

Golf

Med 3000 soltimmar om året och ett milt klimat året om, kan Portugal inte bara erbjuda dig en golfsemester utöver det vanliga, utan också en rad olika turistattraktioner för hela familjen. Portugal är utan tvivel ett av världens främsta golfresemål. Landet har en omfattande golfturism och är absolut värt ett besök! Att Portugal lockar så många golfspelare beror inte bara på de fantastiska golfbanorna utan naturligtvis spelar klimatet, stränderna, maten, folket, servicen och mycket annat också en viktig roll för Portugals popularitet.

Portugal ger dig det bästa av två världar. Här finns branta klippor och storslagna skogar, kuperade landskap och vidsträckta kustdyner. Men en sak har Portugals mångsidiga natur gemensamt: här finns några helt otroliga golfbanor som har designats så att de smälter in perfekt med omgivningen. Ditt enda problem bli att det är svårt att välja. För Portugal har mer än 70 golfbanor, som ligger utspridda i en rad olika naturmiljöer - och det i ett land som är känt för sina orörda naturparker och sin oändliga kustlinje.

Portugal har en golf historia på över 100 år och golfare har ett imponerande urval av några av de bästa banorna, vackra och välskötta banor som är öppna hela året tack vare det tempererade klimatet. Oavsett var du väljer att spela kan du vara säker på en sak: naturen kommer att bjuda på en rad kontraster som kompletterar ditt spel.

Golfbanor i Portugal
Portugal erbjuder ett fint urval av golfbanor. Här finns flera av Europa och världens allra bästa banor. Algarve i söder är det mest populära turistområdet och har det största antalet banor och flera byggs.

Lissabon området har också flera golfbanor längs kusten. Andra områden i Portugal inklusive öarna Madeira och Azorerna har ett litet antal banor av god kvalitet.

Portugal är en magisk golfdestination:
● 70 golfbanor, av hög kvalitet och vackra landskap
● Solen skiner nästan hela året och ett milt klimat, perfekt för golf.
● 2 huvudsakliga golf regioner:
● Lissabon regionen (24 golfbanor från Setúbal till Estoril, Cascais och Sintra)
● Algarve regionen (35 golfbanor i närheten av Lagos, Portimão, Silves, Albufeira, Vilamoura, Quinta do Lago, Vale do Lobo och Tavira).

Utöver dessa finns 7 golfbanor norr om Lissabon regionen, 3 på Maderia och 3 på Azorerna.

Lissabon

Portugals huvudstad har alltid lockat mycket turister men det är inte förrän på senare tid som golfarna hittat hit på allvar. Under det senaste decenniet har ett flertal högklassiska golfbanor byggs i och kring Lissabon (Oeste-området) och numera utgör området därmed ett alternativ till Algarve.

Lissabon är kanske framförallt för den som inte bara reser för golfen då staden som är en av Europas vackraste och roligaste städer har en hel del annat att erbjuda också.

I Lissabonregionen finns det 24 olika golfbanor i stads-, landsbygds- och kustmiljö. Greenerna ligger inte bara i Lissabon, utan det finns en mängd andra banor alldeles inom räckhåll. Fler alternativ finner du söder om Tejo-floden, utmed den kända Estoril-kusten, eller strax norr om Lissabon, i närheten av Obidos. Golfbanor är relativt nya och den tillhörande infrastrukturen är därför väl utbyggd.

Algarve
Portugals sydkust, Algarve, är känd för sina många fina sandstränder och välskötta golfbanor. Stränderna varierar från små sandstränder, gömda mellan klipporna, till stora och vidsträckta med plats för alla de aktiviteter som hör till en sol- och badsemester. Algarve har lockat golfspelare i 30 år och är världsberömt för sina spektakulära landskap och förstklassiga faciliteter. Kombinationen av fint väder, läcker mat och golfbanor av yppersta klass tillsammans med Portugals vackra natur och vänliga människor gör Algarve till något utöver det vanliga. Hit reser man året runt. Speciellt under höst, vinter och tidig vår är detta en perfekt destination för golfare. Närmsta flygplats är Faro.

Längs den långa Algarvekusten ligger ett pärlband av golfbanor i alla svårighetsgrader.
Längs den ca 16 mil långa Algarve-kusten finns det 35 golfbanor och fler planeras. Banorna håller genomgående hög klass. Den ena bättre än den andra. Det är inte konstigt att Algarve vid ett flertal tillfällen röstas fram som Europas bästa golfdestination. Det hela blir ju inte sämre av att den dramatiska kuststräckan är så vacker. Små pittoreska fiskebyar blandas med moderna turistanläggningar.

Antal Golfbanor
Västra Algarve, från Sagres till Lagoa: 10 golfbanor.
Centrala Algarve, från Lagoa till Faro: 19 golfbanor
Östra Algarve, från Faro till spanska gränsen: 6 golfbanor

 

Link Read More

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
och ta del av erbjudanden.

Link Read More

Mötesplats

För bostad, bosättning

och bolag utomlands.

Link Read More

Intresseanmälan

Sänd intresseanmälan
och ange dina önskemål.

AnvändarvillkorSekretesspolicy© 2024 Utland Invest