Kissamos, Chania, Kreta, Grekland
Search
× Search


 
Kissamos, Chania, Kreta, Grekland


Kissamos, Chania, Kreta, Grekland

Objekt nr: GN01003

Land: Grekland
Område: Kreta

Ort: Kissamos
Typ av fastighet:
  • Villa,


Antal sovrum:
  • 4,


Villa i Kissamos
Ariadne Villas ligger mitt i den åldrande olivlunden med utsikt mot det oändliga blå Kretahavet.

En stor tomt som garanterar högsta grad av integritet, den oförstörda havsutsikten mot Kissamos Bay, de finaste byggmaterialen, den lokala arkitekturen och de moderna bekvämligheterna utgör bilden av Ariadnes Estate.

En pärla för dem som uppskattar det eleganta boendet mitt i hjärtat av den kretensiska naturen.


GN01003, Kissamos, Chania, Kreta, Grekland

Villa 2: 4 sov, 3 bad, yta 121 kvm, källare 62 kvm, terrasser 53 kvm, tomt 411 kvm, pris

Villa 3: 4 sov, 2 bad, yta 108 kvm, källare 65,5 kvm, terrasser 82,5 kvm, tomt 411 kvm, pris

Tillträde: 15 månader efter kontrakt

 

Kissamos är en av de grönaste delarna av Kreta, med den dominerande närvaron av olivlundar över hela landet. De världsberömda stränderna i Falasarna, Balos och Elafonissi ligger i närheten, medan städerna Kissamos och Kolimbari ligger bara några minuters bilresa bort. Kissamos var under antiken känd som hamnen i Polirinia och blev en mycket viktig självständig stad under romartiden.

 

Njut av lugnet på den kretensiska landsbygden och den magnifika utsikten över det mörkblå Kretahavet i en trevåningsfastighet klädd i traditionell stil och elegans!

 

Avstånd

Chania: 40 minuter

Flygplats: 50 minuter

Kissamos: 5 minuter

 

I närheten hittar du:

- Supermarknader

- Läkare 24/7

- Apotek

- Bank och bankomater

- Pittoresk hamn och färsk fiskmarknad

- Restauranger, kaféer, hotell

- Strand för bad och vackra vikar

- Enkel åtkomst till National Road, till / från flygplatsen mm.

 

Kissamos (Kastelli) – orört och äkta

Kissamos är en mysig och lugn liten stad vid norra kusten på Kretas västra sida. Här är turisterna ganska få, och området är ett perfekt resmål för den som vill uppleva det äkta, genuina och orörda Kreta. Längs med strandpromenaden finns det gott om trivsamma caféer och restauranger som serverar utsökta lokala rätter. Strandpromenaden bjuder förstås också på fina badmöjligheter.

 

Det bor ungefär 7 500 personer i själva staden, som för övrigt ofta även benämns som Kastelli-Kissamou, eller bara Kastelli, efter ett tidigare slott på samma plats. Kulturella sevärdheter finns i form av till exempel klostret Chrysoskalitissa och ett stadsmuseum. Kissamos-området erbjuder även goda möjligheter för den som är intresserad av vandring, och i närheten finns Agia Sophia-grottan och Samariaravinen. 

 

Det är bara lite mer än tre mil till Chania, som är Kretas näst största stad, och sträckan är en av Kretas bästa och snabbaste vägar. På den sträckan, mellan Chania och Kissamos, ligger för övrigt även den populära turistorten Platanias.

 

Är du intresserad av historia finns ett litet museum i det som brukade vara den venetianska guvernörens palats. Här kan gästerna bland annat få se fynd från 500 f.Kr. och framåt, varav den vackra mosaiken är det som är mest utmärkande. Är du istället intresserad av festligheter och aktiva dagar bör du försöka pricka in den årliga karnevalen som äger rum i byn någon gång i februari/mars, eller vinfestivalen som går av stapeln under augusti månad.

 

Kissamos är också namnet på den bildsköna vik, eller bukt, som ligger mellan halvöarna Rodopou och Gramvousa. Tittar du på en karta över Kreta kan du se halvöarna sticka ut som två horn på den nordvästra delen av ön. De båda halvöarna är till största del obebodda och dess omgivningar därför extra spännande att utforska. För att ta dig runt på smidigast sätt rekommenderas motorcykel eller en hyrbil med 4WD. 

 

Det finns några fina stenstränder i Kissamos bukten som du bör besöka. Falassarna sandstranden (16 km väster) och Balos sandstranden på Gramvousa halvön betraktas som två av de bästa sandstränderna på Kreta. Du kan komma till Kastelli med förortsbussar från Chania eller med bil om du tar den nya nationella vägen till Kastelli (42 km väster om Chania). I den lilla hamnen 3 km väster om staden Kastelli anländer färjorna från Peloponnesos eller Kythira.

 Kontakta oss

Skriv ut sidan

Dela detta objekt

Antal visningar:726

Kontakta oss

x
Link Read More

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
och ta del av erbjudanden.

Link Read More

Mötesplats

För bostad, bosättning

och bolag utomlands.

Link Read More

Intresseanmälan

Sänd intresseanmälan
och ange dina önskemål.
AnvändarvillkorSekretesspolicy© 2024 Utland Invest