Essential, Javea, Alicante, Spanien
Search
× Search


 
Essential, Javea, Alicante, Spanien


Essential, Javea, Alicante, Spanien

Objekt nr: SN01024

Land: Spanien
Område: Costa Blanca

Ort: Javea
Typ av fastighet:
  • Lägenhet,

Pris: 175 000 €
Antal sovrum:
  • 2,
  • 3,


Nya lägenheter med 2 sovrum i hjärtat av staden Jávea, Costa Blanca, Spanien
Essential är ett bostadsområde med lägenheter i staden Jávea i den spanska provinsen Alicante, Costa Blanca. Lägenheterna ligger 15 minuters promenad från stranden och småbåtshamnen.

Område består av 74 bostäder med lägenheter med 2 och 3 sovrum. Alla lägenheter är byggda med material av toppkvalitet. Gemensamma områden har pooler (för barn och vuxna) och trädgårdar vilket skapar en vacker omgivning där du kan njuta av både komfort och avslappning.

Essential-bostäderna har 2 badrum, ett öppet kök och ett mat-/vardagsrum. Stora balkonger är integrerade med det ljusa vardagsrummet tack vare de stora fönstren. Varje bostad har tillgång till ett garage under mark.

Det nybyggda bostadskomplexet ligger i ett växande område i Jávea, bara 10 minuters promenad från stranden och småbåtshamnen i Jávea. Det finns också tillgång till alla typer av bekvämligheter på gångavstånd, till exempel: stormarknader och livsmedelsmarknader, bankkontor, restauranger och kaféer, gym, skolor (statliga och internationella), busstation och postkontor.

Tack vare dess gynnsamma läge och alla de bekvämligheter som finns i närheten, behöver du inte använda bilen.

I dessa moderna bostäder kan du bo året runt i ett lugnt bostadsområde med tillgång till alla möjliga bekvämligheter. Det är också idealiskt för fritid och permanent.

Essential-bostäderna kommer med luftkonditionering och centralvärmesystem och kök som är utrustade med ugn och mikrovågsugn, keramik häll och köksfläkt.

SN01024 Essential, Javea, Alicante, Spanien
Lägenhet bottenvåning: 2 sov, 2 bad, yta 63,9-85,9 kvm, terrass 5-41,1 kvm, trädgård 2-46,7 kvm, pris 210 000-295 000 €
Lägenhet bottenvåning: 3 sov, 2 bad, yta 88,9-98,7 kvm, terrass 18-41,1 kvm, trädgård  3-46,7kvm, pris 235 000-295 000 €
Lägenhet: 2 sov, 2 bad, yta 62-80 kvm, balkong 4,8 kvm, pris från 175 000 -240 000 €  
Lägenhet: 3 sov, 2 bad, yta 92,6-97,5 kvm, balkong 5-20,2 kvm, pris från 240 000 -265 000 €
Lägenhet takvåning: 2 sov, 2 bad, yta 63,9-85,9 kvm, balkong 6,5-10,9 kvm, takterrass 62,3-81,8 kvm, pris s från 285 000 -305 000 €. 
Lägenhet takvåning: 3 sov, 2 bad, yta 83,3-101 kvm, balkong 17,5-41,1 kvm, takterrass 79,1-pris, 330 000 -365 000 €
Tillträde: mars 2023

Inkluderar: garage, gemensam pool, Hiss, gemensam trädgård, privat trädgård, takterrass, tvättstuga, luftkonditionering, uppvärmning.


Jávea
Jávea är beläget i Norra Costa Blanca mitt mellan Alicante och Valencia. Jávea ligger i en dal mellan berget Montgo som ser ut som en elefant med snabeln som går ut i havet, och på dalens södra sida är naturområdet Granadella.

Området har ett av de mest skiftande landskapen längs Medelhavskusten, hav, berg, dalar och klippor sammanförs till en imponerande och vacker natur. Det är ett landskap med citrusträd och fruktträd som gör våren till en speciell tid att besöka området, där du välkomnas av doften av apelsinträd i blomning och synen av fält med träd i fullt blom.

Jávea är en av Spaniens vackraste fiskebyar med trånga gränder, vitmålade hus och exklusiva boutiquer. Centralt i stan ligger den fina medeltida Gotiska kyrkan San Bartolome och marknadshallen. Jávea är privilegierat med dess vackra hamn, utmärkta stränder, gamla stan, dramatiska landskap, brist på hög bebyggelse och fantastiskt klimat.

Staden har en befolkning på 32 000 invånare, varav 53 % är utländska medborgare. I stadens centrum finner man en trevlig strandpromenad med massor av barer och restauranger som går längs den populära stranden La Gava. 

Hamnen ligger 2 km från centrum och här finns restauranger, affärer och fina promenadstråk. Någon kilometer söderut ligger Arenal som har en kilometer lång sandstrand, mängder av restauranger och butiker. I söder, och bland turisternas favoriter ligger Playa del Arenal, den enda stranden som har en komplett sport och fritids anläggning.

Tack vare Mongo Nationalpark som reser sig 753 meter upp över havet skyddas Jávea på vintern mot kalla kontinentala vindar och på sommaren är staden välsignad med svalkande havsvindar, vilket gör Jávea till en perfekt året-runt destination. Många turister besöker Jávea för dess spektakulära natur med sina gömda kustvikar, dramatiska klippformationer och sandstränder.

Jávea är uppdelad i tre olika områden: Gamla stan, Hamnen (El puerto) och Playa Arenal.

1. Gamla stan
Den historiska stadskärnan i Jávea har kvar sin ursprungliga charm och karaktär, med sitt unika nätverk av smala gator, vita hus, gotiska fönster, dekorerat med stenar typiska från området. Här finns pittoreska små hus tätt ihop precis som det ska vara och härliga tapasbarer och restauranger.

I gamla stan har tiden i mångt och mycket stått stilla och här kan du fortfarande uppleva det autentiska Spanien. Här hittar du också den fina Gotiska kyrkan San Bartolome samt stadens inomhusmarknad med färsk fisk, kött och grönsaker. Byborna firar livligt sina lokala högtider och fiestor bland centrumets gator och torg.

Idag är gamla stan och hamnen ganska mycket sammanfogade tack vare byggandet av fastigheter som har pågått i staden.

2. Hamnen (El Puerto)
Nuförtiden är de flesta hamnar i turistorter trendiga marinor med designade affärer och butiker, men inte Jávea. Den fungerar fortfarande som en fiskehamn med båtar förtöjda i samma närhet.

Vitkalkade hus omger viken. Här kan man titta på fiskarna när de landar sina färska fångster eller titta på segelbåtar när de ger sig iväg från marinan. Äta på de fantastiska fiskrestaurangerna.

Det är väldigt mycket ett levande i området som är populärt bland besökare som lockas av dess härliga promenad med utomhus restauranger och trevliga lokala barer. Utsikten över bukten är spektakulär.

Hamnen och fiskehamnen har många restauranger och barer med utsikt över havet. Till skillnad från andra hamnar som har blivit mer trendiga och livliga har Jávea kvar sin gamla charm.

Vid sidan av lyxbåtar hittar du ett vackert promenadstråk med och olika barer, restauranger och affärer. Strandpromenaden sträcker sig 3 kilometer söderut till Arenal Bay.

Båthamnen med restauranger och barer längs en flera kilometer lång strandremsa bestående av Tosca sten, som mycket av Jávea är uppbyggt av. Man ser spåren efter brytningarna av stenen längs hela stranden. Längs med hamnen är den ovanliga modernistiska kyrkan Nuestra Señora de Loreto utformats i form av en båt.

På hamncaféerna i El Puerto hittar du både lokalbefolkning och turister som blickar ut över Medelhavet med en kaffe eller en drink i handen. I de vackra hamnkvarteren kan man på kvällstid gå runt och insupa den speciella atmosfären eller kanske njuta av den ljumma kvällen på någon av de många uteserveringarna.

Landmärket i hamnområdet är kyrkan Our Lady of Loreto med ett tak som imiterar ett fartygsskrov.

Någon km söderut ligger Arenal som har en km-lång sandstrand, mängder av restauranger och butiker.

3. Stranden Playa Arenal
Längs med sandstranden Playa de Arenal finns mängder av restauranger, barer och caféer och här myllrar det av liv både dag som kväll. Stranden är perfekt för barnfamiljer.

Det är ett bra ställe att promenera längs strandpromenaden på kvällen. Det är mycket turistiskt naturligtvis och är den minst spanska delen av Jávea men ändå är det en viktig del. Supermysigt och inte många turistfällor som på många andra platser.

Under sommaren finns det olika små bås där det säljs en mängd olika hantverk. Många av barerna har levande musik och det finns flera diskotek. Arenal strandområde är där man kan njuta av nattlivet som trots att det är relativt lugnt finns det även livliga platser.

Arenal är mycket bra för familjer. Stranden är stor och mycket omfattande. Vattnet är mycket grunt och lugnt som det är i en skyddad vik. Du kan enkelt sitta på ett café eller bar eller prova några vattensporter som erbjuds längs stranden eller bara koppla av och titta på barnen som plaskar runt i det grunda lugna vattnet.

Detta är en härlig sandstrand med grunt vatten långt ut. Det finns trampbåtar att hyra och massor av barer och restauranger. Båda stränderna är tillgängliga för funktionshindrade och stranden och havet är vackra och lämpliga för små barn. Arenal strandområdet är den viktigaste kommersiella och rekreationscenter i staden.

Arenal stranden är huvudmagnet för den stora majoriteten av turister. Den är sandig, säker, i ett vackert läge och erbjuder ett brett utbud av aktiviteter för människor i alla åldersgrupper. Denna hästskoformade strand ligger i en attraktiv vik mellan uddarna Cabo San Antonio och Cabo San Martin. Den har begränsat utrymme vilket betyder att det tenderar att bli ganska trångt i juli och augusti - men som aldrig tycks avskräcka Jávea fantaster som återvänder hit år efter år.

Arenal, är där nattlivet sker - ofta i form av en sen måltid på en trevlig restaurang och levande flamenco. Många av restaurangerna erbjuder tapas, sangria och drinkar, och sommartid är det strandbarer längs havet mellan Arenal och hamnområdet. Tre nattklubbar längs stranden Arenal spelar disco, house och techno från midnatt till gryningen.

Tre riktigt vackra badvikar med stenstränder och kristallklart vatten når man om kör ytterligare 5-8 km söder om Playa de Arenal. Stränderna heter Portixol, Granadella och Cap de la Nao.
 Kontakta oss

Skriv ut sidan

Dela detta objekt

Antal visningar:1106

Kontakta oss

x
Link Read More

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
och ta del av erbjudanden.

Link Read More

Mötesplats

För bostad, bosättning

och bolag utomlands.

Link Read More

Intresseanmälan

Sänd intresseanmälan
och ange dina önskemål.
AnvändarvillkorSekretesspolicy© 2024 Utland Invest