Radhus Costa Blanca
Search
× Search


 
Radhus Costa Blanca


Radhus Costa Blanca

Objekt nr: SN01005

Land: Spanien
Område: Costa Blanca

Ort: Elche
Typ av fastighet:
 • Radhus,

Pris: 150 000 €
Antal sovrum:
 • 3,


NYBYGGDA RADHUS I BRISAS DE ALENDA.
Brisas de Alenda ligger bredvid Alenda Golf Club, ett speciellt och noga utvalt område med vackra och avkopplande Alenda golfbanan, bara 15 minuters från stranden och Alicante centrum. Bergskedjan Sierra de Las Águilas och Sierra del Cid ger dig möjligheten att njuta av naturvandringar, fågelskådning eller bara avkopplande vyer.

Här finns 2-vånings radhus med trädgårdar och terrasser i ett bostadsområde bara 15 minuters bilresa från stranden. Radhusen är luftkonditionerade och har 3 sovrum, fullt utrustat kök och källare. Varje hus har en parkeringsplats.

Klimatet tillsammans med närheten till stranden tillåter segling och vattensporter nästan året runt. Costa Blanca har bra hamnar och marinor väldigt nära bostadsområdet.

MN01008 Brisas de Alenda, Elche, Alicante (Costa Blanca), Spanien
Radhus: 3 sov, 2 bad, 1 toa, yta 115,5 m2, terrass 11,4 m2, trädgård 21 m2, pris 150 000 - 169 000 €, Tillträde november 2015.

Radhusen är fullt utrustade med centralvärme, luftkonditionering, fullt utrustat kök, förråd, tvättstuga och parkering framför huset. Brisas de Alenda har privata trädgårdar och en gemensam pool. Det finns också ett klubbhus, en tvåspråkig skola (engelska – spanska) och en stormarknad i området. Inom Alenda Golf finns ett litet snabbköp, restaurang och bar, klubbhus, gym och tennisbanor.

Golf
Det finns i nuläget 22 golfbanor på Costa Blanca, den ena närmare än den andra t.ex. El Patio Golf Club och Font del Llop Golf Club. Alenda Golf Club som vissa fastigheter har direkt tillgång till är en 18-hålsbana med pitch & putt. Alla ägare av fastigheter i Las Brisas de Alenda har rätt till rabatterade greenfee avgifter och andra förmåner.

Avstånd
Det är 5 minuters bilresa till Alicante och 8 minuters bilfärd till centrum av Elche, vilket gör att all service finns till hands inom kort avstånd. Till Alicante flygplats tar det 20 minuter. Brisas de Alenda ligger bara 5 minuter från de gyllene stränderna i Alicante. Alenda har bra vägförbindelser med motorväg A7 som länkar till resten av Spanien och Frankrike. Euromed höghastighetståg har mycket goda förbindelser med Barcelona och Valencia och hamnarna i Alicante har medelhavskryssnings fartyg.

Alicante
Alicante ligger vid Medelhavskusten och överraskar besökarna med en livlig blandning av spansk kultur, arkitektur, historia och invånarnas livsstil. Med drygt 3 000 års historia, tydligt märkbar i lämningarna efter olika civilisationer, erbjuder huvudstaden på Costa Blanca skiftande landskap och stora kontraster. Stränderna hör till de bästa i Spanien och det gynnsamma klimatet året runt och stadens praktiska storlek gör Alicante till en perfekt semesterdestination.

Staden ligger i en bukt med en kosmopolitisk hamn och olika bergstoppar i bakgrunden. Tropiska palmer kantar avenyerna. Från strandlinjen kan du titta upp mot Mount Benacantil, där det historiska Castillo de Santa Barbara ligger. Kastellet är öppet för allmänheten. Här finns små, smala gator i närheten av stora avenyer med livlig affärsverksamhet i området kring Rambla Méndez Núñez. Eleganta pubar och sofistikerade restauranger finns i den mer moderna delen av staden mellan stranden, Explanada España och Avenida "X" Alfonso El Sabio.

Alicante erbjuder ett stort utbud av restauranger i alla kategorier från eleganta till trendiga, från exklusiva till snackbarer. Vill du ta en paus efter att ha promenerat i den gamla staden eller på shoppinggatorna? I så fall är uteserveringarna längs Explanada de España det givna valet. Här hittar du kaféer och barer med uteservering som erbjuder en av de bästa utsikterna i staden, nämligen över hamnen.

Nattlivet är bäst och utbudet störst i den del av Alicante som kallas ”el Barrio” ett område med gågator i den gamla staden kring katedralen. Här finns pubar, uteserveringar och nattklubbar. För alla nattugglor är det lätt att bestämma vart man ska gå då det finns ett stort utbud av musikbarer som är öppna hela natten.

Allicante är en mellanstor stad som påminner om Barcelona. Många tror att Alicante är en renodlad turistfälla. De kunde inte ha mer fel. Staden är en genuin spansk stad. Alicante är den åttonde största staden i Spanien, långt mindre än storasyskonen Madrid och Barcelona. Trots att många turister kommer hit känns staden genuin. Storleken gör Alicante till en bekväm stad, här kan man enkelt ta sig runt till fots mellan sevärdheterna.

Shopping
Det är inte bara för att bada man åker till Alicante; detta är ett shoppingmecka. Det finns en stor gata centralt mellan två stora köpcenter – El Corte Inglesias. Här hittar man de verkliga fynden. Det finns liksom i Barcelona alla typer av affärer och varumärken. Skillnaden är utbudet och priserna. Det mesta är väldigt billigt. Missa inte Alepop; en stor butik som har allt från askkoppar till jättehäftiga inredningsgrejer. Alicante-distriktet är känt för sina fina lädervaror, och då framför allt skor. Dessa håller hög kvalitet och har riktigt bra priser.

Elche
Elche, i södra delen av Valenciaregionen, är huvudorten i området Baix Vinalopó. Staden har drygt 250 000 invånare och en yta på 326 km2. En del av kommunen har kuststräcka men centralorten ligger runt 15 kilometer från Medelhavet. En liten flod rinner genom staden, vilket delar den i två delar. Den har en rik historia som går att spåra flera årtusenden tillbaka och som har lämnat efter sig ett rikt kulturellt arv med guldklimpar såsom La Dama de Elche, det mest representativa verket för iberisk konst; Palmlunden, ett arv från de spanska muslimerna samt el Misteri d’Elx som är det sista levande minnesmärket för den medeltida religiösa teatern. De två sista har blivit klassade som världsarv av Unesco.

Elche är en industri- och turiststad som samtidigt är modern men ändå värnar om sina traditioner. En stad med närhet till havet och som genomsyras av palmer i varje hörn. Tack vare sitt ypperliga läge, mitt i Medelhavsbågen, har staden alltid varit ett eftertraktat mål för olika folkslag som kommit resande från andra länder och under årens lopp satt sin egen prägel på staden, något vi än idag njuter av.

Ett äkta hav av palmer böljar naturligt i staden och utgör ett helt unikt landskap i Europa och man får en speciell och ojämförlig känsla första gången man kommer in i staden. Tack vare Elche-bornas ihärdighet har denna harmoni bevarats under århundraden och staden kan nu stoltsera med en naturlig och kulturell rikedom av högsta klass. Ett bevis på detta är området kring Camp d’Elx som omger stadskärnan och som är ett praktexempel på hur man har lyckats upprätthålla en mycket speciell livsstil.

Staden är mycket lättillgänglig tack vare Medelhavsmotorvägen och den internationella flygplatsen som ligger i byn El Altet i Elche-provinsen. Här finns en gedigen infrastruktur och en kreativ potential för att ta hand om besökare. Elche upplevs alltid som en positiv överraskning för besökare som av olika anledningar kommer till staden och som sedan alltid återvänder.

Stadens två världsarv, Palmlunden och El Misteri (medeltida religiöst drama), bekräftar bara det folket i Elche har vetat hela tiden: att delad glädje är dubbel glädje.

Skostaden
Elche har sedan årtionden varit Spaniens och rent av världens sko centrum och Europas största exportör av skor. Elche är ett paradis för den som gillar skor och shopping. Här finns det gott om butiker som säljer skor i alla prisklasser. Det finns även flera stora outlet.

I utkanten av Elche ca 1 mil från Alicante ligger shoppingstråken (skofabrikerna) koncentrea-rade i ett område kring Arenida Maisonnare, Calle Mayer och Avenida Alfonso El Sabio. Där kan du handla senaste nytt för halva priset, allt från skor, väskor samt jackor men framförallt skor.

Palmernas stad
Det är något visst med ställen där palmerna växer naturligt. Värmen, ljuset, luften i övrigt - de varma kvällarna.

Elche är just en sådan stad där palmerna finns naturligt och i en överflödande myckenhet. Den historiska palmlunden är en del av stadskärnan sedan över tusen år tillbaka och som år 2000 utsågs till ett av Unescos världsarv. Det är Europas största palmlund och en av de största i världen, i storlek endast överträffad av några i arabländerna.

Som många andra ställen här på den iberiska halvön har Elche en minst sagt brokig historia, där fenicierna - som hade med sig palmerna för mer än 2000 år sedan - har avlösts av araber, romare och andra som funnit strategiska fördelar med stadens placering och som gjort avtryck. Idag är Elche en tämligen blomstrande bygd, kanske mest känd för alla sina skofabriker - det lär finnas minst ett tusental - förutom alla palmerna och historiska lämningar.I bostaden:

 • Terrass
 • Veranda
 • Vitvaror
 • Luftkonditionering
 • Swimming pool
 • Havsutsikt
 • Vacker Miljö

Närhet till:

 • Affär
 • Golfbana
 • Taverna/Restaurang
 • Tennisbana
Kontakta oss

Skriv ut sidan

Dela detta objekt

Antal visningar:1912

Kontakta oss

x
Link Read More

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
och ta del av erbjudanden.

Link Read More

Mötesplats

För bostad, bosättning

och bolag utomlands.

Link Read More

Intresseanmälan

Sänd intresseanmälan
och ange dina önskemål.
AnvändarvillkorSekretesspolicy© 2024 Utland Invest