Rethymno Summer Villas, Aghios Dimitrios, Rethymno, Kreta, Grekland
Search
× Search


 
Rethymno Summer Villas, Aghios Dimitrios, Rethymno, Kreta, Grekland


Rethymno Summer Villas, Aghios Dimitrios, Rethymno, Kreta, Grekland

Objekt nr: GN02002

Land: Grekland
Område: Kreta

Ort: Aghios Dimitrios
Typ av fastighet:
 • Villa,

Pris: 243 000 €
Antal sovrum:
 • 2,
 • 3,


Skön designad miljö med bergs- och havsutsikt
Rethymno Summer Villas ligger i byn Agios Dimitrios på Kreta. Det består av fyra helt fristående villor med privata pooler, parkeringsplats, trädgård etc. Alla villorna har utsikt över havet och bergen även från bottenvåningen. 
 

Aghios Dimitrios är en liten by i distriktet Rethymnon mellan Aghia Paraskeui, Adele och Loutra. Namnet på byn härstammar från den bysantinska kyrkan som ligger i bosättningens västra sida. Det är en by med ungefär 400 permanenta invånare, där en lokal anda och tradition fortfarande är levande, en riktigt attraktiv egenskap för de som vill uppleva äktheten i den kretensiska livsstilen. Det som gör denna plats idealisk för bostadsinvesteringar är dess närhet till havet men också till staden Rethymno, dit det endast är 10 kilometer. Detta kombinerar fridfullheten i den lilla byn med stadens bekvämligheter och utbud.

Villorna
Villorna ligger i en vacker olivlund där olivträdens silvergröna färg i kombination med det blå havet välkomnar dig omedelbart till Medelhavets atmosfär.

Det är ett projekt med fyra villor med två våningar där alla har en privat pool, grillplats, matplats, trädgård och en parkeringsplats. Huvudingången till husen är placerad på södra sidan av tomten, tillgänglig via en vacker stig som passerar genom den unika naturen.

Villorna har en öppen planlösning med öppet kök-matrum–vardagsrum på bottenvåningen samt badrum och sovrum. En inre trappa leder upp till övervåningen där det finns ett master sovrum med badrum. Härifrån kan man komma ut på terrassen med en fantastisk utsikt över Egeiska havet och den omgivande befintliga olivlunden.

I trädgården finns en pool och en grillplats med en intilliggande lounge. För utformningen av sovutrymmena och särskilt för gästrummet hade det varit en prioritet att få integritet. Villa A och D har därför ett sovrum placerat i en separat byggnad vid poolen.

Utformningen av det yttre området fokuserar på husets sommarkaraktär. Poolen är  placerad parallellt med vardagsrummet för att fungera som en förlängning av vardagsrummet. Denna effekt förstärks av de stora fönsteröppningarna i vardagsrummet och utsikten över poolen med sin grillplatsen.

GN02002 Rethymno Summer Villas, Aghios Dimitrios, Rethymno, Kreta, Grekland
Villa A: 3 sov, 3 bad, yta 107,3 kvm, pool 28 kvm, tomt 505 kvm, pris 342 000 €
Priserna är inklusive VAT.
Tillträde: våren 2023

Avstånd
Rethymno 9,9 km
Flygplats: Chania 76,8 km
Flygplats: Herakleion 76,6 km
Hamn: Rethymno 14,7 km
Sjukhus / hälsocenter Rethymno: 14,2 km
Strand: 5,4 km
Supermarknad i närheten
Taverna i närheten
Pigi: 1,3 km 

Agios Dimitrios
Agios Dimitrios är en liten pittoresk by belägen vid norra delen av Rethymno i Arkadi. I byn bor cirka 400 personer och det är den perfekta platsen för avkoppling eftersom det är lugnt och omgivet av ett vackert landskap.

Namnet Agios Dimitrios är mest känt som namnet på en bysantinsk kyrka i området Pigi, som ligger inte långt från Rethymnon. Agios Dimitrios är en liten traditionell by på vägen Heraklion-Tylissos-Gonies-Agios Dimitrios-Anogia och är inte mycket mer än en liten samling av typiska vita grekiska hus. Det är en liten och lugn by som ligger i naturen. De flesta i byn lever av jordbruk och lever fortfarande det traditionella kretensiska livet. Platser nära Agios Dimitrios är byn Pigi och bosättningen i Loutra.

Pigi
Pigi ligger 67 meter över havet och antalet invånare är 652. Terrängen runt Pigi är kuperad söderut, men norrut är den platt. Havet är nära Pigi.

Pigi är en traditionell och pittoresk by som ligger 10 km öster om Rethymno på vägen till klostret Arkadi och är den närmaste största byn till Agios Dimitrios. Den är byggd i hjärtat av en bördig region med många olivlundar på en höjd av 60 meter över havet och cirka 2 km från närmaste strand.

I byn finns två minimarknader, bageri, slaktare, apotek och två tavernor där du kan äta traditionell kretensisk mat. Livet i byn flyter på långsamt och avslappnat och är en by som präglas av det traditionella sättet att leva.

Kreta – en pärla i medelhavet
Kreta ligger längst i söder av alla öar i Grekland. Kreta är inte bara den största ön utan en av de rikaste provinserna i Grekland. Storleken, de höga bergen och faktum att den ligger mitt i Medelhavet gör att det råder en stor variation när det kommer till natur, klimat och vegetation. 

Kreta har en stor växtflora som är en av de rikaste i Europa. Västra Kretas natur är grönare än resten av ön, ett vittnesmål på att det är där det kommer mest regn under året. Den östra sidan däremot har ett torrare klimat med flest soldagar om året och är varmare både under vinter och under sommaren. 

Historiskt sätt så har Kreta varit bosatt länge. Redan mellan 2500-1400 f.Kr. blomstrade här den Minoiska civilisationen, som var en av de största under antiken och vars lämningar man ser än idag i Knossos, Festos och på många andra ställen runt om på Kreta. Denna civilisation fick dock ett plötsligt slut, troligen efter ett utbrott av vulkanen i Thera (dagens Santorini) och den enorma tsunami som utlöstes utav den.

Dagens Kreta, är ett populärt turistmål som passar alla åldrar och uppfyller de flesta önskemål. Sol och bad, vandring, utflykter till de antika platserna, att hitta egna stränder, att komma närmare folk i inland är bara några av de alternativ man har när man befinner sig på Kreta. Två höga berg, Lefka Ori och Idi, dominerar Kreta och bildar en dramatisk kontrast med övriga naturen. På den norra sidan av ön, som blickar ut mot det Egeiska havet och övriga Grekland finner man de stora städerna och även de flesta turistanläggningarna. Kretas största stad och huvudstad är Heraklion där hittar du de viktigaste myndigheterna. Andra stora städer är Rethymnon, Chania, Agios Nikolaos och Sitia.

Traditionerna, är rika på Kreta. Detta ger uttryck inte minst på marknaden i Chania, vid hamnen på Rethymnon och i de gamla byggnaderna som har så mycket att berätta. Korsfarare, venetianer, turkar och pirater har lämnat sin stämpel överallt. Öns geografiska position var mycket viktig för att kontrollera sjöfarten i områden, och de som hade kontrollen hade även makten.

Folket på Kreta, liksom i övriga Grekland, är gästvänliga och öppna. Bli inte förvånad om du blir bjuden en tsikoudia eller ett glas vin när du är ute och äter. Hälsa alltid tillbaka när du blir hälsad, det ingår i vardagen. Tveka inte att be om hjälp och om information. Alla är villiga att stå till tjänst med vad de kan erbjuda och gör det med ett leende.

Olivoljan, är något av det viktigaste som produceras på Kreta. Med denna som bas har det under århundraden utvecklats en kretensisk kost som är mycket hälsosamt vilket många undersökningar även har visat.

 I bostaden:

 • Veranda
 • Swimming pool
 • Havsutsikt
 • Landskapsutsikt
 • Vacker Miljö
 • Designad trädgård
 • Privat öppen parkering

Närhet till:

 • Affär
 • Taverna/Restaurang
Kontakta oss

Skriv ut sidan

Dela detta objekt

Antal visningar:1918

Kontakta oss

x
Link Read More

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
och ta del av erbjudanden.

Link Read More

Mötesplats

För bostad, bosättning

och bolag utomlands.

Link Read More

Intresseanmälan

Sänd intresseanmälan
och ange dina önskemål.
AnvändarvillkorSekretesspolicy© 2024 Utland Invest